Ontdek Padel

Een mix van tennis en squash. Dynamisch, laagdrempelig en sociaal. Voor iedereen en voor alle leeftijden. Padel is een racketsport, die je twee tegen twee speelt. Padel heeft geen muren maar een omheining van glas en hekwerk. De twee speelhelften worden gescheiden door een net en zijn verdeeld in twee servicevakken en een achterveld.
Bedacht in Mexico en overgewaaid naar Spanje, verovert Padel nu in rap tempo Nederland. De aantrekkingskracht van Padel zit in de laagdrempeligheid: anders dan bij tennis blijft de bal in het spel als deze eerst de grond raakt en daarna een van de wanden. Dat zorgt voor lange rally’s, waarin het aankomt op tactiek, reactievermogen en  inzicht. Speelplezier gegarandeerd!

Spelregels

De beste manier om Padel te ervaren is het gewoon gaan doen! Groot voordeel: Padel is relatief snel te leren! En je hoeft geen tennis- of squashervaring te hebben! Wil je je toch eerst inlezen in de regels? De KNLTB zet de regels voor je op een rij.

CROSS PADEL  

Padel speel je officieel met zijn vieren maar ben je een keertje  met zn tweeen? Speel dan Cross Padel. Cross Padel speel je 1 tegen 1. Er wordt alleen cross gespeeld en dus moet elke bal diagonaal gespeeld worden. De puntentelling gaat zoals altijd, waarbij je de game begint op rechts en vervolgens elk punt van helft wisselt. Zo speel je afwisselend in de forehand en backhand kant.  Op de padelminded.nl vindt je nog meer leuke oefeningen om 1 tegen 1 te spelen. 

  

🎾

Baan Reserveren

Reserveer online een baan (en materiaal)